onsdag

Kategori: Allmänt

Igår var vi på det gamla barnhemmet. Vi fick välja vad vi ville göra, så vi valde att måla väggar. Man kunde få leka med barnen, städa, måla olika rum, väggar, vara lärare mm. Barnen på det gamla barnhemmet var äldre än de barnen på nya barnhemmet. Så de var inte så leksugna!
 
Idag har vi varit på det nya barnhemmet, där bor det 220 barn. Det var hur roligt som helst. Vi spelade fotboll, målade, busade med dem mm. Barnen är väldigt kläninga och vill gärna kramas, sitta i knät och hålla i handen.När alla barn skulle få lunch, sprang de och hämtade sina skålar. (precis som de gör på 101 dalmatinerna) Men efter ett tag visade det sig att vissa barn inte fick någon mat pga. att deras skålar hade försvunnit eller gått sönder. De fick låna deras vänners skålar eller vara utan mat. Många av de barnen som inte fick någon mat skämdes för att de inte fick mat och sa därför att de redan hade ätit. 
 
Jag och Julia skall se om vi hittar några billiga skålar som vi kan köpa till dem som inte har. Det vara ca 20 barn som inte hade några skålar.
 
Hoppas ni har det bra hemma i Sverige, snart ses vi igen!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: